Zaterdag 11 mei Nationale Reddingbootdag

Foto: © Amerland.nieuws.nl

BALLUMERBOCHT – Op zaterdag 11 mei aanstaande organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de 25ste keer haar landelijke open dag. Op deze dag zijn er ook op Ameland activiteiten bij de KNRM Ballumerbocht.

De vrijwilligers van de KNRM bedanken 11 mei de 1.300 vrijwilligers en de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Het is voor de KNRM de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met de reddingboot, de Anna Margaretha, reddingsboot de Maria Hofker en de Ginaf, de nieuwste KNRM truck.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers alles uit de kast: spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboten. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

De reddingbootdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en wordt bij het boothuis in de Ballumerbocht op Ameland gehouden.

Zaterdag 11 mei Nationale Reddingbootdag
KNRM Ballumerbocht. (Foto: © Ameland.nieuws.nl)