Zomers weer in aantocht

Foto: © Ameland.nieuws.nl

AMELAND – We moeten nog even de tanden op elkaar dit weekend en in de ochtenden onze handschoenen aan, maar het ziet er toch écht naar uit dat we zomers weer krijgen.

Zaterdag viel er sneeuw op Ameland, maar vanaf volgende week wordt het warm en die warmte zal een hele tijd blijven. Dat zijn gunstige berichten voor de horecabedrijven op het toeristische eiland. Na een koud weekend gaan de temperaturen snel oplopen. De kans is groot dat donderdag en vrijdag in grote delen van het land de 20 graden wordt gehaald.

De kans is groot dat deze warme periode daarna lange tijd zal aanhouden. Vanaf woensdag kan de winterjas echt opgeborgen worden. Voor wie er lekker op uit wil in het paasweekend is er goed nieuws: zoals het er nu uitziet blijft het op de meeste plaatsen droog. Daarnaast is er waarschijnlijk veel ruimte voor de zon. Vanaf Pasen trekt het toerisme weer aan op Ameland.

De trend naar het paasweekend laat zien dat het flink warmer wordt, maar hoe warm het tijdens de feestdagen precies wordt moet nog duidelijk worden, aldus Weeronline.