Vliegerfestival op Noordzeestrand Buren trekt veel bekijks

BUREN – Het jaarlijkse vliegerfestival op het Noordzeestrand bij Buren trok zaterdag en zondag veel bekijks. De weersomstandigheden voor de vliegers waren zaterdag en een groot deel van de zondag gunstig.

De wind werkte mee. Zondagmiddag duurde het vliegerspektakel echter door het voorspelde slechte weer (te harde wind) tot 16.00 uur in plaats van 18.00 uur zoals in eerste instantie op de planning stond.

Het team Fryske Draeken uit Drachten was naar Ameland afgereisd om hun kleurrijke grote vliegers te laten zien. Groot en klein waren ze de diverse mooie vliegers die boven het strand van Buren waren te bewonderen. Ook vorig jaar werd het vliegerfestival gehouden. Team Fryske Draeken wil aan iedereen laten zien hoe leuk vliegeren is.

Daarom worden er regelmatig demonstraties georganiseerd tijdens festivals en zijn er workshops voor kinderen om de vliegersport nog meer te promoten, want er komt best veel bij kijken voordat zo’n grote kleurrijke vlieger daadwerkelijk kan worden opgelaten in de lucht.

Fryske Draeken