Zonnige derde Midzomerduik in de Noordzee

Foto: © Ameland.nieuws.nl

BUREN – In de Noordzee bij Buren werd zondagmiddag voor het derde jaar op rij een Midzomerduik georganiseerd door Ameland Actief. De weersomstandigheden waren dit jaar beter dan in 2017.

Volgens de heer Arend Visser van de organisatie was het vorig jaar slecht weer was tijdens de zomerduik in het water en deden er maar een paar mensen mee. Deze editie kon de Amelander Midzomerduik rekenen op veel meer belangstelling. Enkele tientallen deelnemers maakten eerst een dansje op de muziek van de Tsunami en renden vervolgens vanaf het strand op de muziek van de Gebroeders Ko met Duiken in de Zee tegelijkertijd de Noordzee in. Een leuke activiteit voor kinderen, maar ook volwassenen genoten zichtbaar van de warme duik in de zee.

Na afloop stond er geen erwtensoep klaar voor de deelnemers, zoals bij de Amelander nieuwjaarsduik op 1 januari, maar kozen de fanatieke deelnemers deze keer voor een ijsje bij het naburige paviljoen. Tevens ontvingen de deelnemers van de organisatie een certificaat, omdat ze de Midzomerduik deze zonnige zondagmiddag met succes hadden volbracht.

Quote van de heer Arend Visser van Ameland Actief over de Midzomerduik.

 

Dit jaar meer deelnemers aan de Midzomerduik dan in 2017.
Eerst met z’n allen dansen op de muziek van de Tsunami.
En na het dansje is het tijd om de Noordzee in te rennen.
Aan de Midzomerduik deden zowel kinderen als volwassenen mee.