Medewerkers dierenambulance worden wakker gebeld

Foto: © Ameland.nieuws.nl

AMELAND  – De medewerkers van de dierenambulance Ameland worden in de nachtelijke uren wakker gebeld en dat terwijl de dierenambulance tot 00.00 uur bereikbaar is. “Helaas kun je ons na die tijd niet meer bellen als je een hondje of vogeltje hebt gevonden”, schrijven de medewerkers op Facebook.

Het werk op de dierenambulance is vrijwillig en de medewerkers hebben daarnaast ook overdag nog andere verplichtingen en zijn daarom tot 00.00 uur ’s avond bereikbaar voor dieren die op het eiland in nood verkeren. Afgelopen week werden de medewerkers van de dierenambulance meerdere malen in het holst van de nacht wakker gebeld en werd er zelfs een gevonden hondje om 03.00 uur ’s nachts op het woonadres van medewerkers afgeleverd. Uiteraard hebben zij een hart voor dieren, “maar we hebben geen opvang of kennel thuis voor honden en wonen in een gewoon huis”, schrijven zij op hun Facebook pagina.

Het afgeleverde hondje heeft de vrijwilligers van de dierenambulance vervolgens de hele nacht uit hun slaap gehouden, met als gevolg dat die de volgende ochtend vroeg uitgeput naar hun gewone werk moesten.