Gemeente stuurt brief met regels naar eigenaren van groepsverblijven

Foto: ameland.nieuws.nl

AMELAND – De Gemeente Ameland heeft recentelijk een formele brief gestuurd naar eigenaren van groepsaccommodaties op het Waddeneiland naar aanleiding van overlast veroorzaakt door gasten bij groepsverblijven en kampeerboerderijen in Buren.

Omwonenden zeggen daar al langere tijd overlast te ondervinden van gasten van bepaalde groepsverblijven en kampeerboerderijen in het dorp. Volgens omwonenden betreft het dan met name overlast van harde muziek na 23.00 uur ’s avonds. De afdeling communicatie van de gemeente laat in een schriftelijke reactie aan de redactie van Ameland.nieuws.nl weten, dat het gemeentebestuur dergelijke overlast bij groepsverblijven en kampeerboerderijen op het eiland zoveel mogelijk wil voorkomen.

Daarom is er nu een brief opgesteld voor eigenaren met daarin de regels die gelden in en bij groepsaccommodaties. In de brief van de gemeente staat vermeld dat het tussen 23.00 uur en 06.00 uur stil moet zijn in en nabij groepsaccommodaties op Ameland. Ook mogen er geen muziekinstallaties op het terrein in werking zijn die geluidshinder veroorzaken, zo benadrukt de gemeente in de brief aan de eigenaren, die er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn wat er gebeurd op hun terrein.

Ook de Vereniging Voor Groepsverblijven Ameland heeft onlangs naar aanleiding van de overlast een mail gestuurd aan haar leden. Volgens het bestuur is de vereniging pas sinds kort op de hoogte van de overlast bij groepsaccomodaties in het dorp. Omwonenden die daar overlast ondervinden hebben zich nooit persoonlijk bij de vereniging gemeld om de problemen die zij ondervinden van met name harde muziek en megafoons aan te kaarten.

De Vereniging Voor Groepsverblijven Ameland is van mening dat het naleven van regels een verantwoording is van de eigenaren van de groepsaccomodaties en dat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden door een betere communicatie met de omwonenden, eigenaren en de gasten.

Interview met de heer Kiewied en mevrouw Boelens van het bestuur van de Vereniging Voor Groepsverblijven.