Glasvezelkabel wordt verder uitgerold in het buitengebied

Foto: ameland.nieuws.nl

BUREN – Het buitengebied van Buren kan binnenkort ook profiteren van supersnel internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

In het buitengebied rondom Buren wordt momenteel een glasvezelkabel aangelegd. Een aannemer is onlangs gestart met de klus. De glasvezelkabel wordt onder andere uitgerold langs de Strandweg richting het Noordzeestrand van Buren en daar hebben bijvoorbeeld de gasten van het recreatiepark Klein Vaarwater straks profijt van. De toerist wil steeds meer, want de internetverbinding moet net als thuis ook tijdens de vakantie optimaal functioneren.

Voor de aanleg van de glasvezelkabel moeten er graafwerkzaamheden worden uitgevoerd langs de Strandweg. De weg blijft tijdens de werkzaamheden wel gewoon toegankelijk voor het verkeer.

Glasvezelkabel inmiddels in dorpskernen aangelegd

In de vier dorpskernen van Ameland werd de glasvezelkabel eerder al aangelegd. Het Amelander buitengebied betreft de laatste fase van het project. Als het werk volledig is afgerond, kan het hele Waddeneiland gebruikmaken van supersnel internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk.

De glasvezelkabel wordt verder uitgerold.