Vrijwilligersafdeling KWF Kankerbestrijding staat onder druk

Foto: ingezonden

AMELAND − De vrijwilligersafdeling van de KWF Kankerbestrijding op Ameland staat onder druk, want het aantal vrijwilligers is de laatste jaren teruggelopen.

Daarom zijn er dringend nieuwe organisatoren nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen. Alleen al op Ameland krijgen elk jaar 22 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Ameland al jarenlang de collecteweek. In de 1e week van september komen er 11 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

In 2017 is er op Ameland € 3.405,- opgehaald, maar dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig die de collecte helpen organiseren.

Ameland in actie voor KWF

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden op Ameland. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt de Leeuw, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee

Als jij je als vrijwilliger wilt inzetten voor de KWF-afdeling Ameland krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor.

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met mevrouw Anouk de Leeuw.

Telefoon:
06-22510074

Mailtje:
[email protected]

KWF Kankerbestrijding