Geel Wit in eigen huis onderuit tegen Gruno

NES/BUREN – Het wordt voor voetbalclub Geel Wit nog een hele toer om de nacompetitie te bereiken. Zondag verloren de Amelanders de thuiswedstrijd tegen Gruno met 1-3. Toch begon de thuisclub goed aan het duel. In de achttiende minuut kopte Danny Metz een vrije schop van Bente Bonthuis fraai binnen.

Door: Koos Molenaar

Drie minuten eerder was hetzelfde duo bij een aanval betrokken. Metz onderschepte een slechte uittrap van doelman Michael Mast, hij passte op Bonthuis, die voorlangs schoot. Daarna de eerste wapenfeiten van Gruno. Een vrije schop van Mitchell van Kalsbeek werd gepakt door doelman Pieter Smit. Even later kwam Vu Phen een teenlengte tekort op een voorzet van Hua Ken.

In de slotminuten van de eerste helft kreeg Mitchell van Kalsbeek twee kansen op een treffer; eerst schoot hij op de bovenkant lat, even later ging zijn inzet voorlangs. Ook Geel Wit kreeg kansen, maar Bente Bonthuis en Danny Metz schoten over. Meteen na rust sloeg Gruno toe. Eerst schoot Jamal Schripsema op de lat. Uit de corner die daarop volgde maakte Robert Oosterhof de 1-1. Wat volgde was een gelijkopgaande wedstrijd. Pieter Kiewiet schoot namens Geel Wit op de lat en een schot van Oosterhof ging voorlangs. Hij scoorde ook, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Geel Wit zette aan en dat leverde rond de tachtigste minuut kansen op voor Danny Metz,, die in de handen van de keeper kopte, en Bente Bonthuis, die naast schoot. Even later was het aan de andere kant wel raak. Mitchell van Kalsbeek kreeg alle ruimte om de 1-2 binnen te schieten.

Slecht uitverdedigen stelde in de 90ste minuut Vu Pham in staat om de eindstand op 1-3 te bepalen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet (Sander Graafsma, 72), Djerry Spoelstra (Kayan Kiewiet, 62’); Christian Molenaar, Jan Ytsma, Christian Smid, Siard Bonthuis (Lars Molenaar, 72’); Bente Bonthuis, Danny Metz.

Foto: Christian Molenaar voorkomt dat Ken Hua gevaarlijk kan worden. Zijn teamgenoten Sander Graafsma, Christian Smid (gedeeltelijk zichtbaar), Kayan Kiewiet, Johan Kolk en Kevin Kiewiet kijken toe.