Geel Wit zet Groninger Boys eenvoudig opzij

BUREN – Geel Wit heeft goede zaken gedaan door Groninger Boys met 5-1 te verslaan. Daar zag het na de beginfase niet naar uit want de bezoekers namen al na vier minuten de leiding toen Freddy de Grooth zwak uitverdedigen van Kevin Kiewiet afstrafte: 0-1.

Het was de beloning voor een goed begin van de Groningers, die de eerste twintig minuten een overwicht hadden. Daarna was het Geel Wit dat de klok sloeg. De eerste kans was voor Bente Bonthuis. Zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Uit de hoekschop kwam de bal bij Jordi Metz die voorlangs schoot. Even later werd uit een corner van Jordi Metz de bal van de lijn gekopt. Het was uitstel van executie, want een minuut later schoot Jordi Metz van afstand raak: 1-1.

De beste kans daarna was voor Bente Bonthuis; hij raakte de paal en in de rebound kwam Danny Metz net tekort. Vanaf de 43-ste minuut moest Groninger Boys met tien man verder nadat Earl Erwin Perré zijn tweede gele kaart kreeg wegens hinderen van de keeper. Eerder kreeg hij een waarschuwing na een
opstootje, waarbij ook Jordi Metz met een kaart werd beboet. Na vijf minuten in de tweede helft kwam Geel Wit op voorsprong. Met een prachtige pass bereikte
Johan Kolk Bente Bonthuis die de keeper het nazien gaf: 2-1. Meteen daarna een scrimmage voor het doel van Groninger Boys die wonderbaarlijk genoeg geen treffer opleverde. Geel Wit bleef de sterkere en had verder voor kunnen komen als Bente Bonthuis en Danny Metz niet hun kansen gemist hadden.

Het inbrengen van Lars Molenaar werd dubbel en dwars uitbetaald. In de 75-ste minuut passte hij in op Bente Bonthuis. Diens inzet werd gekeerd maar tegen het schot van Danny Metz was Groninger Boys kansloos: 3-1. In de 83-ste minuut stond Lars Molenaar weer aan de basis en andermaal was Danny Metz de afronder. De spits mocht een puntgave hattrick noteren toen hij in de slotminuut het laatste zetje mocht geven: 5-1.

Opstelling Geel Wit: Ben Douwsma; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar (Kayan Kiewiet 78’); Christian Molenaar (Dennis Akkerman 69’), Jan Ytsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Siard Bonthuis (Lars Molenaar 62’)