Organisatie jaarlijkse wandeltocht past datum voor editie 2019 aan

Rondje Ameland 2018.
Foto: ameland.nieuws.nl

HOLLUM – Rondje Ameland wordt volgend jaar eerder gehouden. De organisatie van de jaarlijkse wandeltocht heeft de datum voor de editie van 2019 aangepast. Rondje Ameland wordt nu niet georganiseerd op 1 juni 2019 maar al op 25 mei.

Traditiegetrouw wordt Rondje Ameland gelopen in het eerste of tweede weekend van juni. In 2019 komt de datum van 1 juni echter ongelukkig uit. Het eerste weekend is Hemelvaartweekend en het tweede weekend Pinksterweekend. Het bestuur werd door veel lopers daarom benaderd met de vraag of Rondje Ameland 2019 niet op een andere datum zou kunnen worden gehouden.

De wandeltocht later organiseren bleek geen optie, vanwege andere evenementen op het Waddeneiland en eerder kon in eerste instantie niet omdat “de vroege boot” pas vaart vanaf 1 juni. Daardoor zouden wandelaars van de 25 kilometer niet op tijd kunnen starten in Hollum.

Wagenborg zet 25 mei 2019 extra boot in

In overleg met Wagenborg Passagiersdiensten heeft het bestuur van Rondje Ameland nu weten te regelen dat er op zaterdag 25 mei 2019 om 07.l5 uur een extra afvaart ingezet wordt vanaf Holwerd, waardoor lopers van de 25 kilometer ook mee kunnen doen.

Door de medewerking van Wagenborg is het voor de organisatie van Rondje Ameland mogelijk om de 23ste editie van het wandelevenement in 2019 een weekend eerder te organiseren.

Rondje Ameland
Wagenborg