Pioniersplek De Plaats officieel geopend

Hollum.
Foto: © De Plaats

HOLLUM – Aan de Oosterlaan in Hollum is afgelopen vrijdagmiddag Pioniersplek De Plaats officieel geopend.

Pionieren is een nieuwe manier van kerk-zijn, waarbij iedereen op een geheel eigen wijze zijn geloof kan beleven, op zoek is naar verdieping of graag een goed gesprek wil onder het genot van een kop koffie.

Na 1,5 jaar verbouwen, opstarten, activiteiten bedenken en opzetten staat er nu een stevig fundament met een eigen predikant en een team vrijwilligers. Pioniersplek De Plaats is voortgekomen uit een initiatief van de Hervormde Gemeente Ameland. Al vrij snel na de start heeft zij ervoor gekozen om de samenwerking te zoeken met de overige kerkgenootschappen op Ameland. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat veel activiteiten in gezamenlijkheid worden georganiseerd.

Pioniersplek De Plaats wil Op Ameland een plek realiseren waarbij jongeren en ouderen zich thuis en geborgen voelen. Een herberg waar zij zichzelf kunnen zijn. Laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Pioniersplek De Plaats wil verder een ontmoetingsruimte zijn waar zinzoekers welkom zijn.

De locatie aan de Oosterlaan, het eiland en de prachtige omgeving zijn een garantie voor een unieke beleving voor mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en geloof.
Pioniersplek De Plaats officieel geopend