Zaterdag Muzikaal Bootwateren in Hollum

Bootwateren.
Foto: © Organisatie

HOLLUM – Het centrum van Hollum op Ameland staat zaterdag 15 juni weer in het teken van Muzikaal Bootwateren. De gezelligste dweilorkesten en (shanty)koren, met elkaar ruim 500 artiesten, vertonen vanaf 11:30 de hele dag hun muzikale kunsten op diverse podia verspreid door het dorp.

Vergaap je aan spraakmakend straattheater, van de ‘Zeepaardjes’ tot waanzinnig looporkest ‘McDixie Light’. Ook kinderen vermaken zich opperbest met de leukste activiteiten.

Lancering Amelander Paardenreddingboot

Voorafgaand wordt de dag om 10:00 uur afgetrapt met een lancering van de Paardenreddingboot: een ware belevenis! Bij unieke demonstratie trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee. De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum.

De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het Tjettepad.

Spetterende finale

Zorg dat je 18:30 uur bij podium ‘De Zwaan’ bent: alle muzikaliteit wordt daar gebundeld tot een spetterende finale. Echter daarmee is Muzikaal Bootwateren niet afgelopen; ’s avonds organiseren diverse horecagelegenheden nog een gezellige avond mét live muziek.

Beleef ’t mee in Hollum.

Over Bootwateren

De naam ‘bootwateren’ vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het bootwateren nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt Muzikaal Bootwateren door de speciaal opgerichte stichting georganiseerd. Een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

Meer informatie en het complete programma? www.bootwateren.nl

Zaterdag Muzikaal Bootwateren in Hollum

Zaterdag Muzikaal Bootwateren in Hollum