Muzikaal Bootwateren op zaterdag 15 juni

2018.
Foto: © Ameland.nieuws.nl

HOLLUM – Op zaterdag 15 juni 2019 wordt in Hollum op Ameland het jaarlijkse “Muzikaal Bootwateren” georganiseerd. De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie.

Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat (zaterdag 15 juni om 10:00 uur). Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld.

Daarnaast ook activiteiten voor de kinderen en spraakmakend straattheater tussen de verschillende podia. ‘s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek.

Muzikaal Bootwateren op zaterdag 15 juni
(Foto: © Ameland.nieuws.nl)