Hond ernstig gewond door glas in duinen

De gewonde hond.
Foto: © Dierenambulance

HOLLUM – Een hond is vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt in de duinen nabij Vakantiepark Boomhiemke in Hollum. Het beest liep een slagaderlijke bloeding op doordat de hond waarschijnlijk met de poot in een stuk glas was gelopen.

De eigenaar van de hond (een vrouw uit Eindhoven) was aan het wandelen met het dier, toen de hond ineens met een hevig bloedende poot bij haar terug kwam. De dierenambulance kwam ter plaatse. Een medewerker heeft meteen eerste hulp verleend, waarna de hond met de dierenambulance met spoed naar de dierenarts is vervoerd. Bij de dierenarts bleek dat de bloeding waarschijnlijk is ontstaan door een stuk glas. De hond was ernstig gewond en heeft tien hechtingen gekregen. Volgens de dierenambulance is de hond nu niet meer in levensgevaar en werd het leven gered van het beest door het snelle handelen van de medewerkers van de dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance zijn ook boos, omdat mensen het blijkbaar nodig vinden om rotzooi zoals glas achter te laten in de natuur. Dat kan dieren en mensen ernstig verwonden, zo bleek vrijdag. “Laat geen rommel achter in de natuur”, is de boodschap van de dierenambulance.

Hond ernstig gewond door glas in duinen
De hond verloor veel bloed doordat het dier mogelijk in een stuk glas liep in het duingebied bij Hollum. (Foto: © Dierenambulance)