KwadrantGroep sluit 2018 af met positief resultaat

De Stelp.
Foto: © Ameland.nieuws.nl

DRACHTEN – De KwadrantGroep heeft haar jaarrekening over 2018 gedeponeerd. Onder de zorgorganisatie valt ook zorgcentrum De Stelp in Hollum op Ameland. De KwadrantGroep schrijft over het afgelopen jaar een positief resultaat van € 4,6 miljoen op een omzet van € 197,9 miljoen.

Vorig jaar werd nog een negatief resultaat van € 13,3 miljoen geschreven.

Genormaliseerd resultaat

Het positieve resultaat over 2018 wordt voor een groot deel veroorzaakt door vrijvallende voorzieningen. In totaal gaat dit om € 3,7 miljoen. Het genormaliseerde resultaat uit bedrijfsvoering bedraagt € 0,9 miljoen. De vrijval betreft onder meer een reorganisatie die minder heeft gekost dan verwacht, verminderde onzekerheid in opbrengstverantwoording en een transitievergoeding voor arbeidsongeschiktheid van het UWV.

Op orde

Jan Maarten Nuijens, voorzitter Raad van Bestuur: ‘het is goed om te zien dat het harde werk dat verricht is om indirecte kosten terug te dringen en de bedrijfsvoering te stroomlijnen zijn vruchten afwerpt. Ik ben blij dat er in vergelijking met vorig jaar nauwelijks onzekerheden zijn benoemd en dat we een bescheiden positief genormaliseerd resultaat kunnen schrijven. Dat laat zien dat KwadrantGroep de zaken beter op orde heeft.’