Geslaagde Reddingbootdag KNRM

BALLUMERBOCHT – De KNRM op Ameland deed zaterdag mee aan de jaarlijkse Reddingbootdag. Een geslaagde activiteit, omdat bezoekers mee konden varen met de Amelander reddingboten Anna Margaretha en de Maria Hofker.

In de middag hoefde het publiek niet lang te wachten voor een tochtje met de reddingboten over het Wad. De Reddingbootdag op Ameland trok dit jaar iets minder bezoekers dan in voorgaande jaren. Volgens Theo Nobel van de KNRM Ameland, omdat de voorjaarsvakantie vorige week afliep en er daardoor nu weer minder toeristen op het Waddeneiland zijn. De KNRM is niet ontevreden over het verloop en het aantal bezoekers van de Reddingbootdag 2019. Het weer werkte mee en bezoekers konden zaterdag kennis maken met de vrijwilligers en het materieel van de KNRM bij het reddingstation bij de Ballumerbocht. Daarnaast kon het publiek leuke prijzen winnen met een fotowedstrijd.

Veel mensen maakten gebruik van de gelegenheid om met de reddingboten mee te varen. Het korte vaartochtje over de Waddenzee viel bij kinderen en hun ouders in de smaak. Per keer mochten er 12 passagiers mee aan boord. Er melden zich tevens nieuwe donateurs aan bij de KNRM Ameland.

“Ik denk dat we er na zaterdag ongeveer 50 nieuwe donateurs bij hebben gekregen. Daar zijn we blij mee, want de KNRM kan alleen bestaan door giften en gaven”, zegt Nobel van de KNRM.