Reebok valt mensen aan in Nes

Reebok.
Reebok.
Foto: © Pixabay

NES – Een reebok op Ameland valt mensen aan. Vrijdag ging het mis in de groentetuin van Kees van Lier in Nes. De Amelander werd aangevallen door de reebok, die in de groentetuin tussen de planten lag.

Van Lier was aan het werk in de groentetuin en ontdekte de reebok. “Hij vernield de planten en daarom probeerde ik hem weg te jagen”, zegt Kees van Lier op Omrop Fryslân Radio. Van Lier werd vervolgens meerdere keren aangevallen, maar raakte niet gewond. “Ik stond te trillen op mijn benen en heb geluk gehad”, zegt Van Lier. De reebok komt al 3 jaar in de groentetuin en is inmiddels aan mensen gewend geraakt, maar nu het dier groter is geworden (tussen de 30 en 35 kilo) wordt de reebok agressiever, omdat hij de groentetuin waarschijnlijk ziet als zijn territorium.

Van Lier werd vrijdag vijf keer aangevallen en kon zich verdedigen met een tuinhark. Een buurvrouw durft niet meer haar hondjes uit te laten nu de reebok mensen aanvalt. De reebok afschieten kan niet. Van Lier heeft contact opgenomen met Richard Kiewiet van It Fryske Gea. Kiewiet zegt dat het een optie kan zijn om de reebok te verdoven.

Daarna kan het dier naar bijvoorbeeld het Natuurgebied het Oerd op Ameland worden gebracht, zodat de reebok niet meer voor overlast kan zorgen in Nes.