VVV: “Aantal verblijfsgasten groeit”

Pasen 2019.
Foto: © Ameland.nieuws.nl

NES – Volgens Cinto Prosperi, directeur van VVV Ameland neemt het aantal verblijfsgasten op Ameland elk jaar iets toe. “Het aantal boekingen met Pasen en de meivakantie viel dit jaar niet tegen”, zegt Prosperi. De VVV Ameland verwacht dan ook een lichte groei van de omzet.

Exacte cijfers van het aantal mensen dat met de paasdagen en de meivakantie een bezoek heeft gebracht aan het Waddeneiland heeft de VVV op dit moment nog niet paraat. “We zijn hiervoor afhankelijk van Wagenborg Passagiersdiensten, die het aantal passagiers bijhoud. De rederij geeft het aantal passagiers met enige vertraging pas aan het einde van de maand aan ons door”, zegt Prosperi.

De VVV Ameland is niet ontevreden over de bezoekersaantallen tijdens de afgelopen paasdagen en de meivakantie. “Het aantal verblijfsgasten is ieder jaar iets groeiende. Ook wanneer het weer minder is komen verblijfsgasten naar Ameland, omdat ze hun vakantie al hebben geboekt. Wat dagjesmensen betreft is het anders. Dat kunnen we minder goed peilen, omdat die komen wanneer het weer gunstig is.

Dit jaar viel de tweede week van de meivakantie bijvoorbeeld qua weer iets tegen”, aldus de directeur van de VVV Ameland. Prosperi verwacht dat de bezoekersaantallen met Pasen en de meivakantie dit jaar ongeveer gelijk zijn dan in 2018.