4 mei herdenking in Nes en Hollum

NES/HOLLUM – Op Ameland waren zaterdagavond in Nes (fotoserie) en Hollum herdenkingsbijeenkomsten in verband met de 4 mei herdenking. Burgemeester Gerard van Klaveren woonde de herdenking bij op de Algemene Begraafplaats in Nes en legde een krans bij het oorlogsmonument.

De herdenking in Nes begon bij De Toel aan de Kardinaal de Jongweg, waarna de stoet naar de begraafplaats liep. Daar werden burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties herdacht. Om 20.00 uur was het twee minuten stil.

Na het Wilhelmus legde de burgemeester samen met Eva Mosterman een bloemenkrans. Ook kinderen legden bloemen bij de graven van oorlogsslachtoffers.

In Hollum vond de herdenking plaats bij de Hervormde Kerk aan de Oosterlaan bij het oorlogsmonument op het kerkhof, waar ook bloemen werden gelegd. Namens de gemeente Ameland woonde wethouder Theo Faber de herdenking in Hollum bij.

Dodenherdenking in Nes en Hollum
Ook bij het oorlogsmonument in Hollum werden zaterdagavond bloemen gelegd tijdens de 4 mei herdenking. (Foto: © Forza Musica)