Expositie Anja Brouwer wordt goed bezocht

Foto: © Ameland.nieuws.nl

NES – De foto-expositie Wad mooi ? van fotograaf Anja Brouwer in de Sint Clemenskerk in Nes wordt goed bezocht. Afgelopen donderdag ging de expositie van start.

Vrijdagmiddag kwamen er diverse bezoekers naar de kerk om een blik te werpen op de foto’s over de containerramp op de Noordzee, die het unieke Waddengebied in januari in één klap veranderde in een enorme afvalberg. De containerramp blijft na maanden nog steeds actueel, want toen bezoekers vrijdag naar de foto’s van Brouwer in de kerk keken, opende Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging even verderop in het Amelander Natuurmuseum het kunst- en natuurproject Sea Blue. De kunstenaars Joris Collier en Gerdie de Jong willen dat mensen meer bewust worden van het wereldwijde probleem van de “Plastic Soep” in de zee.

De gevolgen voor de natuur en het Waddengebied waren door de containerramp dramatisch. Wekenlang spoelde er plastic en troep uit de containers aan op de stranden van de Waddeneilanden. Die vervuiling bracht fotograaf Anja Brouwer op een bijzondere manier in beeld. Haar foto’s in de Sint Clemenskerk in Nes maken dan ook indruk op de bezoekers, want de beelden tonen hoe een uniek stukje Werelderfgoed ineens kan veranderen door een ramp met een containerschip.

De foto-expositie Wad mooi ? is tot juni dagelijks te bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Expositie Anja Brouwer wordt goed bezocht
De foto-expositie van Anja Brouwer in de Sint Clemenskerk in Nes. (Foto: © Ameland.nieuws.nl)