VVD wil opheldering over nieuwe vaargeul

Foto: © Ameland.nieuws.nl

NES – De VVD in de Tweede Kamer heeft aan de minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijke vragen gesteld over de bochtafsnijding in de nieuwe vaargeul tussen Ameland en Holwerd. Die werd onlangs opgeleverd door Rijkswaterstaat.

De partij spreekt in een brief aan de minister haar zorgen uit over de bochtafsnijding in de nieuwe vaargeul in de Waddenzee. Volgens de VVD levert de bochtafsnijding nog niet de gewenste tijdwinst op voor de veerboten van en naar Ameland. Sinds de oplevering van de nieuwe vaargeul twee weken geleden zijn er nog steeds vertragingen.

De VVD wil weten op welke termijn de resultaten van de bochtafsnijding zichtbaar zouden moeten zijn en wat precies de beoogde tijdwinst is voor de veerboten. Ook vraagt de partij aan de minister opheldering over de planning van de overige maatregelen die Rijkswaterstaat wil uitvoeren om de vertragingen op het traject tussen Nes en Holwerd verder te verminderen. Eén van die maatregelen is de realisatie van een tweede bochtafsnijding.

De VVD in de Tweede Kamer is benieuwd naar de stand van zaken.