Gospelkoor Joyful Sound geeft concert in Buren

Foto: © Gospelkoor Joyful Sound

BUREN – Gospelkoor Joyful Sound uit Kampen komt in het weekend van 18 en 19 mei naar Ameland. Op zaterdagavond geeft het koor het concert ‘Testify to love’ in de recreatieruimte van vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Zondagochtend wordt er gezongen in de Hervormde Kerk in Hollum, tijdens de kerkdienst van 10:45 uur.

De dirigent van het enthousiaste koor komt al meer dan 20 jaar elk jaar als badgast naar het eiland en geniet dan van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Amelanders. Twee jaar geleden bedacht hij dat hij graag wat terug wilde geven aan de eilandbewoners en kwam op het idee met het koor een weekend op Ameland door te brengen. Het hele koor, waaronder veel regelmatige Ameland-bezoekers, was enthousiast en keek er naar uit om een mooi weekend samen te hebben, maar vooral ook om door middel van muziek een blijk van waardering te geven.

‘Testify of love’

Het concert op de zaterdagavond start om 19:30 en is rond 21:15 afgelopen. Het is dus geschikt om kinderen mee te nemen. Er is zelfs de mogelijkheid voor de kinderen om even actief mee te doen, terwijl hun ouders gezellige meezingliederen uit volle borst meezingen. Tijdens de pauze en na afloop is er volop gelegenheid om een praatje te maken met de koorleden. Zij kijken daar alvast erg naar uit. Het concert staat in het thema ‘Testify to love’ en zal getuigen van dankbaarheid en liefde tussen mensen, maar ook over de Hemelse Liefde.

Nieuw gebod

Op zondagochtend verleent het koor haar medewerking aan de kerkdienst in de Hervormde Kerk in Hollum, die om 10:45 uur begint. Daar zullen liederen van het concert, maar ook andere liederen gezongen worden. Deze dienst staat in het teken van de tekst: “Ik geef jullie een nieuw gebod, heb elkaar lief…”

Het creatieve koor bestaat inmiddels 24 jaar en geeft ongeveer elk anderhalf jaar een concert in of in de buurt van Kampen. Zo’n concert wordt dan altijd opgeluisterd door een professionele lichtshow en zelfgemaakte decors. De fanatieke groep schuwt niets, waardoor vaak de meest grootse en fantastische decors ontstaan, ongekend voor gospelkoren in de amateursfeer.

Vanwege de beperkte tijd voor en na het concert zal op Ameland bescheiden licht en decor gebruikt worden. Ongeveer 14 keer per jaar werken ze mee aan kerkdiensten en jaarlijks verzorgen ze een gedeelte van de route van het openlucht theaterfestival tijdens de kerstmarkt ‘Kerst in Oud Kampen’, waar ze jaarlijks een grote publiekstrekker zijn vanwege de sfeer en aankleding van het routegedeelte.

Voor een impressie en meer informatie kunt u terecht op www.joyfulsound.nl waar ook foto’s en videoregistraties van hun concerten staan.

Gospelkoor Joyful Sound geeft concert in Buren
© Gospelkoor Joyful Sound