Fostaborg keert maandag terug in de vaart

Fostaborg.
Foto: © Rederij Wagenborg

NES – Maandag 29 april aanstaande keert de Fostaborg van Rederij Wagenborg weer terug in de vaart. Begin april liep het schip behoorlijke schade op, doordat het op een zandplaat was gevaren.

Dat gebeurde ten zuiden van Nes. De zandplaat lag in de vaarroute van de Fostaborg. De boeien lagen niet op de juiste plek in de Waddenzee, waardoor de Fostaborg vastliep op een zandplaat en zoveel schade had opgelopen dat de rederij het schip niet meer kon inzetten op de sneldienst tussen Ameland en Holwerd. De reparatie is inmiddels afgerond en maandag wordt de sneldienst weer hervat.

Dat is echter van tijdelijke aard, omdat Wagenborg het schip Waterlines momenteel door de werf van Koninklijke Niestern Sander laat ombouwen tot sneldienst. De Fostaborg wordt binnenkort ingezet op de dienst Oostmahorn-Schiermonnikoog en Lauwersoog-Schiermonnikoog. De capaciteit van beide schepen is met 48 personen gelijk. Waterlines gaat in de loop van dit jaar als sneldienst varen op het traject tussen Ameland en Holwerd.

Fostaborg keert maandag terug in de vaart
Waterlines. (Foto: © Rederij Wagenborg)