Dit jaar weer geen lintjes uitgereikt

Foto: © Pixabay

BALLUM – Op Ameland zijn dit jaar weer geen lintjes uitgereikt. In totaal kregen 72 mensen in Fryslân vrijdag een lintje opgespeld, maar daar zaten geen Amelanders tussen. Ook in 2017 en 2018 werden er op het eiland geen lintjes uitgereikt, terwijl er wel Amelanders zijn die er eentje verdienen.

Wie verdient volgend jaar een lintje?

Ieder jaar op 26 april regent het lintjes in Nederland. Ook onder inwoners van Ameland bevinden zich mensen die zich jarenlang zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid hebben ingezet voor de samenleving en daardoor in aanmerking kunnen komen voor een lintje. Deze mensen kunnen worden voorgedragen door iemand in hun omgeving.

Kent u een inwoner van de gemeente Ameland met bijzondere verdiensten voor de samenleving? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding door op www.lintjes.nl een formulier in te vullen. Het volledig ingevulde formulier en alle benodigde bijlagen kunt u tot en met 5 juli 2019 voor de lintjesregen op 26 april 2020 inleveren bij Ammie Kooiker in het gemeentehuis in Ballum of per mail naar [email protected]. Het is belangrijk dat u alle gegevens volledig invult en alle benodigde informatie bijvoegt. Op de envelop vermeldt u duidelijk ‘Vertrouwelijk, niet openen’.

Na ontvangst van uw aanvraag zet de behandelaar een traject in werking om meer informatie bij verschillende instanties te verkrijgen over de betreffende persoon, waarna de aanvraag volgens de daarvoor bestaande richtlijnen wordt beoordeeld. Een aanvraag moet geheim blijven tot het moment van uitreiking. Het is daarom van belang dat alleen de aanvrager en de behandelaar van de aanvraag ervan op de hoogte zijn.

Wilt u weten of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding? Neem dan contact op met Ammie Kooiker via telefoonnummer (0519) 555 555 of [email protected].