Eva Mosterman draagt 4 mei gedicht voor

Foto: © Nationale Voorleeswedstrijd

NES – Eva Mosterman leerlinge van de Kardinaal de Jongschool uit Nes zal tijdens de 4 mei herdenking op Ameland een gedicht voordragen. Mosterman werd onlangs uitgeroepen tot voorleeskampioen van Friesland. De gemeente Ameland heeft Eva (foto) gevraagd om tijdens de herdenking in Nes een gedicht voor te dragen.

De herdenking begint 4 mei aanstaande om 19.30 uur voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats, waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd. Namens de gemeente is burgemeester Gerard van Klaveren aanwezig bij de 4 mei herdenking in Nes.

Op Ameland zijn er twee herdenkingen, georganiseerd door en met medewerking van dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente.

Eva Mosterman leest 4 mei gedicht voor
Hervormde Kerk in Hollum (Foto: © Ameland.nieuws.nl)

Herdenking in Hollum

De herdenking in Hollum begint 4 mei om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst worden bloemen gelegd. Namens de gemeente Ameland is wethouder Theo Faber aanwezig in Hollum.

Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei herdenken we burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers.

Om 20.00 uur is het twee minuten stil in Nederland.

Eva Mosterman leest 4 mei gedicht voor