Gemeente wil woningen Badweg verhuren

Foto: © Google

HOLLUM – De gemeente Ameland overweegt om de leegstaande woningen aan de Badweg in Hollum tijdelijk te gaan verhuren. Aan de Badweg staan al geruime tijd een tweetal (sloop)woningen leeg.

De gemeente onderzoekt op grond van de leegstandswet momenteel of het haalbaar is om de woningen tijdelijk beschikbaar te stellen voor verhuur. Huurders krijgen dan overigens geen huurbescherming. Gezien de staat van onderhoud van de woningen en het tijdelijke gebruik geeft de gemeente de voorkeur aan ‘Business-to-Business’ verhuur.

De gemeente is van plan om de woningen aan de Badweg op korte termijn te gaan verhuren aan bijvoorbeeld een bedrijf dat actief is op Ameland. Minimaal één en maximaal drie medewerkers van het bedrijf kunnen dan tijdelijk gebruik maken van de woningen, die op de nominatie staan om uiteindelijk gesloopt te worden.

Ameland kampt met een groot tekort aan huurwoningen. Op het Waddeneiland zijn zomers veel mensen werkzaam van de wal. Het aantal huurwoningen is beperkt. De wachtlijst voor een huurwoning is lang en huurders moeten op het eiland zijn geboren of een economische binding hebben met Ameland.