Speelterreintje Geel Wit in gebruik genomen

Foto: © Koos Molenaar

NES/BUREN – In de pauze van de wedstrijd Geel Wit-Akkrum is paasmaandag het speelterreintje op het sportcomplex tussen Nes en Buren officieel geopend. Voorzitter André de Jong hield een toespraakje, waarna bestuurslid Douwe van der Meij ijsjes mocht uitdelen aan de kinderen.

Douwe heeft een belangrijke rol gespeeld, want samen met Marchel Kolk en de hand- en spandiensten van nog enkele vrijwilligers heeft hij het terreintje opgebouwd. Niet voor niets dat André hen even in het zonnetje zette, net als de mannen die de tribune hebben opgeknapt. Zowel het speelterreintje als de tribune zijn vanaf nu rookvrije zones.

De prachtige stoeltjes op de tribune zijn aangeboden door de Vrienden van Geel Wit. Deze club ondersteunt Geel Wit op financieel gebied. Zo worden jaarlijks de prijzen beschikbaar gesteld voor de jeugdkampioenen. De Vrienden kunnen overigens nog wel een paar vrienden gebruiken. De bijdrage van 50 euro een bezwaar? Word dan met een groepje vriend. Jullie worden met open armen ontvangen.

Een andere naam die genoemd werd was die van Lars Brouwer. Dankzij zijn inzet kon Geel Wit flinke bijdragen tegemoet zien van het Mienskipsfûns van de provincie en van de gemeente Ameland.

Speelterreintje Geel Wit in gebruik genomen
Kinderen genieten van een ijsje op het speelterreintje van Geel Wit. (Foto: © Koos Molenaar)