Toeristenseizoen begint goed voor horeca

Foto: © Ameland.nieuws.nl

NES – Het nieuwe toeristenseizoen is dit jaar goed begonnen voor de horecabedrijven op Ameland. Het Paasweekend kan al niet meer stuk. De paasdagen van 2019 verlopen zonnig en daardoor heeft de Amelander horeca een goeie start van het nieuwe seizoen gemaakt.

Er komen door het mooie weer veel toeristen en dagjesmensen naar het eiland. De horecabedrijven hebben extra personeel in moeten zetten om alle toeristen te kunnen bedienen. Ondanks dat het nieuwe toeristenseizoen is begonnen, zijn er nog veel openstaande vacatures op Ameland in de horecasector. Ameland is wat gewend wat de toeristenstroom betreft, maar extra personeel van de wal is altijd welkom.

Toeristenseizoen begint goed voor horeca
(Foto: © Ameland.nieuws.nl)

Op de terrassen en in het centrum van de dorpen was er zondag sprake van topdrukte en ook Amelander ijsverkopers en snackbars draaien met Pasen een goeie omzet door de zomerse temperaturen. Vorig jaar was het tijdens het Paasweekend een stuk frisser en kwamen er minder mensen naar het Waddeneiland met Pasen.

Toeristen die dit jaar op het laatste moment met de auto van Holwerd naar Ameland wilden, konden geen plekje meer bemachtigen op de veerboten. De meeste afvaarten waren dit weekend volgeboekt met autoreserveringen.