Pasen gaat de boeken in als topweekend

Pasen 2019.
Foto: © Ameland.nieuws.nl

AMELAND – Het Paasweekend 2019 gaat op Ameland dit jaar de boeken in als een topweekend voor wat het toerisme betreft. Door het zonnige weer is het momenteel extra druk op het Waddeneiland.

Vakantieparken en hotels hebben niets te klagen en ook de horeca doet tijdens de paasdagen goeie zaken. Vanwege het prachtige weer is het druk op de terrassen van de horecagelegenheden in de dorpen. Het Paasweekend is op Ameland de start van het nieuwe toeristenseizoen. Het is op dit moment nog onbekend hoeveel toeristen de paasdagen op Ameland doorbrengen. De VVV maakt later de cijfers bekent, maar Wagenborg heeft het razend druk om alle toeristen van en naar het eiland te brengen.

Ook de fietsverhuurbedrijven op Ameland verhuren veel fietsen. Door het zonnige weer maken honderden mensen een fietstochtje. Daarnaast was het zaterdagmiddag bij het vliegveld in Ballum een komen en gaan van vliegtuigjes die het eiland bezochten. Bovendien waren de weersomstandigheden ideaal voor een parachutesprong om Ameland vanuit de lucht te bewonderen.

Pasen gaat de boeken in als topweekend
(Foto: © Ameland.nieuws.nl)