Schoolkinderen leggen krans bij standbeeld

NES – Schoolkinderen van de groepen 6 en 7 van de Kardinaal de Jongschool in Nes hebben donderdagmiddag een bloemenkrans gelegd bij het standbeeld van Kardinaal de Jong op de kruising van de Kardinaal de Jongweg en de Burgemeester Waldastraat.

De kranslegging vond plaats in het kader van “Adopteer een Monument” en vanwege de plechtigheden rond de 4 en 5 mei viering. Ieder jaar leggen schoolkinderen van de Amelander school een krans bij het standbeeld van de naamdrager van hun school. De kinderen maakten donderdagmiddag muziek en droegen gedichten voor.

De Kardinaal de Jongschool vind het belangrijk dat de kinderen stilstaan bij herdenken en de verhalen meekrijgen over de Tweede Wereldoorlog. Door het project “Adopteer een Monument” leren de kinderen over de nationale geschiedenis, waarvan zij ook sporen tegenkomen in hun eigen leefomgeving.

Na de kranslegging droegen de schoolkinderen de fakkel over aan de volgende groep leerlingen, die het monument nu een jaar lang adopteren en volgend jaar ook een krans leggen bij het standbeeld.