De Bielzen werkt aan eerste videoclip

De bandleden in actie.
Foto: © De Bielzen

BUREN – De Amelander band De Bielzen uit Buren werkt aan hun eerste videoclip. Onlangs werd een uptempo countryachtig nummer opgenomen en afgemixt. De opnamen van de videoclip vinden binnenkort buiten plaats op Ameland tijdens een zomerse dag en in Nes Café in Nes.

De Bielzen wil de videoclip samen met hun eerste singel in de loop van de zomer uitbrengen. De band werd in 2017 opgericht door drie Amelander vrienden. Hun eerste optreden was dat jaar tijdens het Rôggefeest. Later werd de band, die vooral country, rock en bluesmuziek speelt, uitgebreid met een vierde man. De Bielzen timmert sinds de oprichting goed aan de weg en trad vorig jaar ook op tijdens het Hûnekopfestival van de populaire Fryske band De Hûnekop.

Op dit moment staan de optredens van De Bielzen echter even stil vanwege een ongevalletje van één van de bandleden. Halverwege juli worden de optredens naar verwachting weer opgepakt. In de tussentijd werkt de band aan hun eerste videoclip. De Bielzen bestaat uit Andries Kiewied, Aron Metz, Melle Oud en Arjan Metz.

De Bielzen werkt aan eerste videoclip
De Bielzen speelde in 2018 op het Hûnekopfestival en werkt nu aan hun eerste videoclip. (Foto: © De Bielzen)