Bewonersavond over bereikbaarheid

Foto: © Ameland.nieuws.nl

NES – Dinsdagavond 16 april wordt er in de Burgemeester Waldaschool (BWS) in Nes een bewonersavond georganiseerd over de ‘langetermijnvisie bereikbaarheid Ameland’. Amelanders kunnen deze avond meepraten over de bereikbaarheid van het eiland in de toekomst.

Rijkswaterstaat, provincie Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân en gemeente Ameland ontwikkelen samen een visie voor de bereikbaarheid van Ameland op de lange termijn. Doel: is een duurzame, betrouwbare en toekomstbestendige verbinding tussen het eiland en de vaste wal. De bestuurders willen graag in gesprek met de Amelanders. Hun wensen en ideeën over de bereikbaarheid zijn daarbij onmisbaar.

Alle Amelanders zijn daarom uitgenodigd om mee te komen praten tijdens de bewonersavond, die om 19.30 uur begint. Tijdens de avond wordt er kort teruggeblikt op de vorige bijeenkomst in september 2018 en wordt vooruitgekeken naar 2030. Onderwerpen die dinsdagavond aan bod komen tijdens de bewonersavond in Nes zijn onder meer het overzetten van auto’s, het scheiden van vracht- en personenvervoer en de vaarfrequentie.