Meisjes treden voor het eerst op met doedelzakband

BUREN – De meisjes Mollema uit Ballum traden zaterdagavond voor de eerste keer op met Doedelzakband The Islanders tijdens de jaaruitvoering van de Amelander amateur-muziekvereniging brassband Canite Tuba. De jaaruitvoering vond plaats in De Boeg van het recreatiepark Klein Vaarwater in Buren.

De doedelzakband komt voort uit brassband Canite Tuba en verleende zaterdagavond haar medewerking aan de jaaruitvoering. Een klein beetje zenuwachtig voor hun eerste optreden beklommen de drie nieuwe jeugdleden van The Islanders het podium in Buren. Toen de doedelzakband voor een volle zaal begon te spelen, verdween de spanning en zorgden de meisjes Mollema, die tevens achternichtjes zijn van elkaar, voor een geslaagd optreden. Na afloop ontvingen zij een groot applaus van het publiek.

Doedelzakband The Islanders bestond eerst hoofdzakelijk uit volwassen leden en probeerde de afgelopen jaren ook de jeugd enthousiast te maken. De meisjes Mollema uit Ballum melden zich recentelijk aan als nieuw lid en dan meteen meespelen voor het grote publiek tijdens de druk bezochte jaaruitvoering van de muziekvereniging is zeker een complimentje waard.

De leden van de Amelander amateur-muziekvereniging brassband Canite Tuba brachten zaterdagavond met hun koperen blaasinstrumenten en slagwerk een avondvullend en gevarieerd muziekprogramma ten gehore. Ook de jeugdleden van brassband Canite Tuba zorgden tijdens de jaaruitvoering voor een vrolijke noot in Buren. In 2018 bestond Canite Tuba precies 100 jaar. In de zomermaanden verzorgd de brassband regelmatig optredens tijdens onder meer openluchtfestivals op Ameland.

Zusjes treden voor het eerst op met doedelzakband
Ook jeugdleden van Canite Tuba kwamen zaterdagavond in actie tijdens de jaaruitvoering van de muziekvereniging. (Foto: © Ameland.nieuws.nl)