Zorgcentrum voldoet niet aan veiligheidseisen

De Stelp.
Foto: © Ameland.nieuws.nl

HOLLUM – Het Amelander zorgcentrum De Stelp in Hollum voldoet niet meer aan de veiligheidseisen, die aan het sterk verouderde gebouw worden gesteld. Dat blijkt uit een inspectierapport van de Veiligheidsregio.

Eind februari heeft de Veiligheidsregio Fryslân een reguliere inspectie gedaan in het woonzorgcentrum op Ameland. Daaruit is gebleken dat De Stelp op dit moment niet kan voldoen aan de veiligheidseisen. Zo wordt momenteel onderzocht en in kaart gebracht welke aanvullende bouwkundige maatregelen er nog meer moeten worden genomen, om bijvoorbeeld de brandveiligheid verder te verbeteren.

In het verleden zijn er meerdere aanpassingen uitgevoerd in het gebouw om de veiligheid voor de bewoners van het woonzorgcentrum te kunnen garanderen. In de nachtelijke uren is er onder andere een slaapwacht aanwezig in De Stelp. De Gemeente Ameland en de KwadrantGroep hebben hierover samen afspraken gemaakt. Totdat de nieuwbouw van het nieuwe zorgcentrum in Hollum klaar is, moeten de oudere bewoners ook in het huidige gebouw veilig kunnen wonen.

Nieuwe aanpassingen, zoals het verbeteren van de brandveiligheid, zijn daarom op korte termijn nodig om aan de veiligheidseisen te kunnen voldoen.