Rôggefeest gaat verder als festival

Het nieuwe logo
Foto: © Rôggefestival

NES – Het jaarlijkse Rôggefeest op Ameland gaat verder in de vorm van een festival. “Na 33 jaar verdwijnt de naam Rôggefeest en toveren we het feest in Nes dit jaar voor het eerst om tot Rôggefestival”, zegt Sander Kiewied van de organisatie.

Het Amelander Rôggefeest is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip op Ameland en daarbuiten. “We vonden de huidige opzet van het feest niet meer van deze tijd”, aldus Kiewied. De organisatie kiest er daarom voor om van het feest een officieel festival te maken.

Rôggefeest gaat verder als festival
Rôggefeest 2018. (Foto: © Ameland.nieuws.nl)

De hoofdactiviteiten vinden voortaan plaats op het festivalterrein bij de parkeerplaats langs het Verdekspad, net buiten het centrum van Nes. “Daar houden we ook onder meer de workshops en activiteiten voor de kinderen”, zegt Kiewied. Volgens de organisatie wordt het dorp en de horeca in de nieuwe opzet nog wel betrokken bij het festival. In Nes zelf is overdag straattheater en de parade blijft in het historische dorpscentrum, maar na 20.00 uur ’s avond gebeurd er niets meer in het centrum en gaat het festival verder op het terrein aan het Verdekspad. “Daar treden in de avonduren de artiesten en bands op”, aldus Kiewied.

Voorverkoop

Ook nieuw dit jaar is dat de organisatie met een speciale voorverkoop komt voor het festival met muziek en theater. Bezoekers konden altijd poolsbandjes kopen op de dag zelf. De voorverkoop voor de 33ste editie start aanstaande maandag. Dan wordt tevens de inhoud van het programma voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Het publiek kan rekenen op een gevarieerd samengesteld programma. Het Rôggefestival vind plaats op vrijdag 2 augustus.

Rôggefeest gaat verder als festival
De parade blijft in het centrum. (© Ameland.nieuws.nl)