Hotel De Klok in Buren wordt verkocht

Foto: © Ameland.nieuws.nl

BUREN – Hotel, café en restaurant De Klok aan de Hoofdweg in Buren op Ameland wordt verkocht. Edwin en Nynke Brouwer uit Nes zijn van plan om het beeldbepalende gebouw in het centrum van Buren over te nemen van de huidige eigenaren en broers Paulus en Joop Brouwer.

“Eén deze dagen komt de overname waarschijnlijk op papier definitief rond”, zegt Paulus Brouwer. Hotel De Klok blijft na de verkoop overigens een familiebedrijf. Edwin en Nynke Brouwer nemen de dagelijkse running van het hotel, café en restaurant vanaf 1 april aanstaande over. De broers Brouwer namen De Klok destijds over van hun vader, die het hotel, café en restaurant begon op Ameland. De Klok was vroeger een openbare school en het gebouw aan de Hoofdweg is van historische waarde en heeft een rijke geschiedenis.

Of de nieuwe eigenaren ook het interieur vernieuwen is volgens Brouwer nog even de vraag. “Op dit moment blijft alles bij het oude zoals het er nu naar uitziet, maar het staat de nieuwe eigenaren natuurlijk vrij om in de toekomst aanpassingen door te voeren”, aldus de huidige eigenaar.