Eerste fase dorpsvernieuwing Nes bijna klaar

NES – De eerste fase van de dorpsvernieuwing in het centrum van Nes op Ameland is bijna gereed. Het centrum is de afgelopen wintermaanden flink onder handen genomen.

Door de zachte winterperiode hoefde aannemer Schagen Infra het werk niet langdurig te onderbreken, waardoor de werkzaamheden op schema lopen. In het centrum van Nes is druk gewerkt. Het resultaat van de reconstructie wordt momenteel zichtbaar. De herinrichting van de eerste fase van de dorpsvernieuwing ging 1 november vorig jaar van start en zal volgens de planning 31 maart aanstaande worden afgerond.

De toegangswegen en straatjes in het historische dorpshart, de riolering en parkeerterreinen werden de afgelopen tijd onder meer vernieuwd. In opdracht van de Gemeente Ameland zijn de werkzaamheden uitgevoerd door Schagen Infra. Nu de eerste fase van de klus bijna geklaard is, zijn de winkels in het centrum ook weer goed bereikbaar.

Tweede fase start 1 oktober 2019

De dorpsvernieuwing van het Amelander dorp is echter nog niet klaar. De tweede fase start 1 oktober 2019 en zal 31 maart 2020 pas volledig worden afgerond. Op 19 maart aanstaande praat de gemeente de bewoners van Nes bij over de afronding van de eerste fase tijdens een informatieve bewonersavond die wordt gehouden in Hotel Hofker in Nes. Ook geven de gemeente en het aannemersbedrijf 19 maart een toelichting over wat er volgend winterseizoen nog allemaal gaat gebeuren in Nes in het kader van de dorpsvernieuwing.

De bewonersavond begint dinsdag 19 maart om 20.00 uur. Bewoners van Nes en andere belangstellenden kunnen dan tevens vragen stellen en opmerkingen geven over de reconstructie.