Amelander band De Bielzen op Hûnekopfestival

Foto: © De Bielzen

BUREN/DRACHTEN – De Amelander band De Bielzen treedt zaterdag 27 oktober aanstaande op tijdens het Hûnekopfestival. De Bielzen staat geprogrammeerd in het voorprogramma van de beroemde Friese band De Hûnekop.

Het is best bijzonder dat de Amelander muzikanten nu mogen spelen voor het grote publiek op het jaarlijkse Hûnekopfestival in poppodium Iduna in Drachten. De Hûnekop is op het festival zelf de hoofdact en heeft zijn sporen reeds verdiend in Friesland en daarbuiten met hun muziek.

De Bielzen timmert momenteel aardig aan de weg en speelde recentelijk op de dorpsfeesten in Nes en Hollum. Ook op het dorpsfeest in Buren in oktober verzorgen de leden van De Bielzen een optreden.

De band is actief in het genre rock ’n roll, rockabilly, blues, bluegrass en country en bestaat uit Andries Kiewied (bas/gitaar en zang), Aron Metz (drums en zang), Melle Oud (gitaar en zang) en Theo Metz (o.a. mondharmonica).

Amelander band De Bielzen op Hûnekopfestival
Voor de Amelander muzikanten is het Hûnekopfestival 27 oktober een mooie kans om meer bekendheid te krijgen bij het grote publiek. (Foto: © De Bielzen)

 

De Bielzen.

De Hûnekop.