4000 leden mijlpaal voor Facebook groep

Foto: © Maurice Hooikammer‎

AMELAND – De Facebook groep Ameland op z’n mooist ! heeft afgelopen week 4000 leden behaald. Een mijlpaal in het bestaan van de groep, die 2 jaar geleden werd opgericht.

Volgens beheerder Freek Kapitein is de groep bedoeld voor mensen die het Friese Waddeneiland Ameland in hun hart hebben gesloten. “Wat mij opviel was dat er op Facebook 2 jaar geleden niet zo’n soort groep over Ameland bestond”, zegt Kapitein. Daarom ging hij de uitdaging aan en met succes, want de groep groeit nog altijd en heeft na het behalen van de mijlpaal van 4000 leden er ondertussen alweer meer dan 30 nieuwe leden bijgekregen. Tegenwoordig zijn er meer soortgelijke groepen over het eiland actief op Facebook, maar Ameland op z’n mooist ! springt er qua populariteit duidelijk uit.

De leden delen graag met elkaar hun ervaringen en verhalen over het geliefde Waddeneiland Ameland en dat wordt dagelijks versterkt aan de hand van filmpjes en prachtige kleurrijke foto’s, die de tijdlijn sieren. De leden komen overal vandaan. Zo zijn er Amelanders lid, maar ook bijvoorbeeld leden uit Amerika die ooit op vakantie zijn geweest op Ameland en die de verbondenheid met het eiland blijven voelen.

Volgens Freek Kapitein is dat juist het mooie van de groep. “Leden voelen zich door de liefde voor Ameland één grote familie”. Kapitein is dan ook blij met het behaalde succes en gaat op Facebook zeker door met Ameland op z’n mooist !