Flessenpost van 6-jarige Marit uit Utrecht spoelt aan

Foto: © Andrea Linschoten

AMELAND – De 6-jarige Marit uit Utrecht is opgespoord nadat haar flessenpost onlangs werd gevonden op het strand van Ameland. Het meisje bleek in eerste instantie onvindbaar, maar dankzij een oproep op Twitter en in de media werd de jonge briefschrijfster deze week alsnog gevonden.

“De moeder van Marit heeft zich gemeld”, schrijft Andrea Linschoten dinsdag. Mevrouw Linschoten begon via Twitter een zoektocht naar Marit. Haar oproep op Twitter werd meer dan 750 keer gedeeld. Het Utrechtse meisje schreef haar brief op 12 augustus jl. tijdens een zeiltocht naar Terschelling. De flessenpost spoelde recentelijk aan op Ameland en werd gevonden door een vrouw uit Duitsland.

Marit schreef in haar brief:

“Ik ben Marit. Ik ben 6 jaar en ik woon in Utrecht en ik ben met de zeilboot op Terschelling samen met mijn zus en ouders. Ik ben heel benieuwd waar deze brief terecht komt en wanneer en door wie hij gevonden”.

In de brief stonden verder geen persoonlijke gegevens van Marit. Daarom werd er met succes een zoektocht gestart naar het meisje uit Utrecht, omdat de Duitse vrouw graag aan Marit wilde laten weten dat ze haar flessenpost had gevonden op het strand van Ameland.