Selfie met Hidde viel deze zomer in de smaak

Foto: © Twitter

HOLLUM – Een selfie maken met Hidde Dirks Kat. Het kon deze zomer bij het beeld van de beroemde Amelander Walvisvaarder in Hollum.

Via onder andere #SelfieMetHidde konden mensen op sociale media een selfie posten samen met Hidde en daarmee maakten zij vervolgens kans om gratis kaartjes te winnen voor de diverse zomeractiviteiten in het kader van het Hidde Dirks Katjaar. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Hidde Dirks Kat zijn dagboek over de walvisvaart verscheen. Aan de oproep om een selfie te maken bij het beeld van Hidde bij Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum werd gehoor gegeven.

(Foto: © ameland.nieuws.nl)

De afgelopen weken kwamen er op sociale media dan ook regelmatig leuke en grappige selfies voorbij samen met Hidde. De activiteit viel bij eilandbezoekers en ook de Amelanders zelf in de smaak. Een selfie maken kan overigens het hele jaar door. Het beeld staat er namelijk permanent, maar zal in de toekomst waarschijnlijk wel verplaatst moeten worden in verband met de toekomstige verhuizing van De Stelp naar Ons Hol in het dorp.

Of Hidde dan mee verhuist, blijft staan op de huidige locatie of een ander plekje krijgt in het centrum van Hollum is nog onbekend.

Het beeld van Hidde Dirks Kat. (Foto: © ameland.nieuws.nl)