Opruimactie op het strand langs de Noordzeekust

Foto: Juttersvereniging Ameland

AMELAND – De Juttersvereniging Ameland heeft woensdag in samenwerking met de Stichting De Noordzee ongeveer 5 kilometer Amelander strand schoongemaakt langs de Noordzee. Vanaf Paal 19 tot aan de Hôn werd er afval opgeruimd in het kader van de opruimactie Beach Cleanup Tour, waarbij de hele Noordzeekust in twee weken tijd wordt schoongemaakt.

De Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes, waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen om een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus. Ook Ameland doet deze week aan de opruimactie mee. Vrijdag 3 augustus wordt het strand bij Buren schoongemaakt. Start vanaf 10.00 uur vanaf bij strandpaviljoen ’t Strandhuys.

De hele Noordzeekust schoon !

Afval op het strand en in zee (met name plastic afval) is een groot probleem. Jaarlijks stroomt er acht tot twaalf ton plastic in onze oceanen. Dit is schadelijk voor het zeeleven. Dieren zien het afval aan voor voedsel of raken erin verstrikt. Door het strand schoon te maken, kunnen we er voor zorgen dat het afval dat op het strand ligt niet in de zee terecht komt.

De opbrengst van de Beach Clean Up Tour van vorig jaar was 19.000 kilo afval !

Meer info op www.noordzee.nl