Daniël Metz komt mogelijk in het najaar met nieuw nummer

Daniël Metz
Foto: © Ameland.nieuws.nl

BUREN – Muzikant Daniël Metz van Ameland komt mogelijk in het najaar met een nieuw nummer. Er bestaan plannen om in de loop van het jaar weer met iets nieuws te komen. “Wij kijken of we dat allemaal gaan halen, maar dat is wel de insteek”, zegt Metz.

De Amelander artiest heeft het momenteel razend druk met optredens vanwege het succes van zijn eerste solonummer Tik ‘m aan ! Het Nederlandstalige vrolijke liedje (van oorsprong Braziliaans) is regelmatig op de radio te horen en zowel online als de verkoop van het singeltje doen het goed en dat smaakt naar meer. Metz timmert in het muziekgenre Nederlandstalig goed aan de weg en kan zijn muziek thuis opnemen. Ook werkt hij samen met een tekstschrijver, maar dat kinderen op Ameland zijn solonummer Tik ‘m aan ! achter op de skelter draaien en meezingen dat had Daniël Metz nooit kunnen dromen.

“Dat is misschien nog wel het allermooiste wat er is”, zegt Daniel thuis bij zijn ouders in Buren in de oefenruimte en is volgens hem leuker wanneer een hele zaal zijn nummer meezingt. Ook dat gebeurd. Door het succes heeft de Amelander veel optredens op feesten en partijen in het land en is het soms best nog een hele uitdaging om vlug met de snelle Fostaborg terug te keren naar Ameland voor een interviewtje of een optreden. Het kan allemaal dankzij de steun van zijn ouders en vriendin.

Accordeon en Daniël zijn voor altijd met elkaar verbonden

Volgens vader Metz zat het er al vroeg in die muziek bij de kleine Daniël. Het was dan ook een logische keuze dat zijn zoon later iets zou gaan doen in die richting. Op het (muziek) conservatorium zagen ze ook iets in het muzikale talent van de Amelander, “maar wilden ze hem alleen als pianist en niet met de accordeon hebben”, zegt vader Metz, waarop Daniël zijn boeltje weer inpakte. “Mijn zoon wilde alleen met de accordeon naar het conservatorium en anders niet”, zo weet vader Metz zich nog goed te herinneren. Dat prachtige instrument is voor altijd verboden met de muzikant van het Waddeneiland.

“De accordeon is echt mijn ding en favoriete instrument”, zegt Daniël. Metz speelt in het dagelijkse leven vele accordeonpartijen in voor andere artiesten van onder meer het levenslied en ook in zijn eigen liedjes hoort de accordeon er gewoon bij. De Amelander artiest sluit echter niet uit dat hij in de toekomst ooit een keer een liedje maakt zonder de accordeon, maar op dit moment geniet Metz nog volop van het succes van Tik ‘m aan !, waarin de accordeon vooral voor het gezellige sfeertje zorgt.

Interview met muzikant Daniël Metz over het succes van zijn solonummer Tik ‘m aan !