Dierenambulance door warmte extra alert op fietsende hondenbaasjes

Foto: ameland.nieuws.nl

AMELAND – De dierenambulance Ameland is vanwege de warmte momenteel extra alert op baasjes die fietsen met hun hond. In de afgelopen week hebben medewerkers van de dierenambulance op het Waddeneiland diverse hondenbezitters die hun hond uitlieten met de fiets hierop aangesproken.

Het baasje fietst en de hond loopt aan de riem mee en dat is vanwege de warmte niet goed voor de hond. De dierenambulance houd daarom controles op Ameland en heeft de laatste dagen al ruim 20 hondenbezitters erop gewezen dat fietsen met de hond onder deze weersomstandigheden echt niet kan. Honden kunnen volgens de dierenambulance oververhit raken met alle gevolgen van dien.

“Wanneer mensen op deze manier en onder deze extreme warmte de hond uitlaten wordt het bloed van de hond stroperig, waardoor het dier hersenschade kan oplopen en zelfs kan komen te overlijden”, zo schrijft de dierenambulance op haar Facebook pagina. De medewerkers van de dierenambulance blijven voorlopig extra alert, omdat het warm weer blijft.