MadNes Festival kan niet bestaan zonder hulp van de Amelanders

Foto: ameland.nieuws.nl

NES – Het MadNes Festival op Ameland kan niet bestaan zonder de hulp van de Amelanders. Dat zegt Symen Verbruggen van de organisatie.

In de organisatie van het jaarlijkse MadNes Festival op het strand bij Nes zijn deels ook Amelanders vertegenwoordigd. Verbruggen laat weten dat er diverse partijen van het eiland zijn die ieder jaar meehelpen met de opbouw van het festivalterrein en die bijvoorbeeld materialen aanleveren of betrokken zijn bij de sponsoring van MadNes. Tijdens het driedaagse festival, dat afgelopen weekend voor de 11e keer werd gehouden, krijgt de organisatie alle support van de eilanders, de hotels en de bedrijven.

“Zonder de medewerking van de Amelanders kunnen wij het ook niet”, zegt Verbruggen.

Festival zet Ameland op de kaart

Door het MadNes Festival wordt Ameland op de kaart gezet. Meer mensen leren tijdens het festival het eiland kennen en dat is gunstig voor de promotie van Ameland in de rest van Nederland.

“Door MadNes halen we een hele groep mensen naar het eiland die misschien nog nooit op Ameland zijn geweest”, aldus Symen Verbruggen van de organisatie. Naast de bestaande evenementen die er het hele jaar door zijn, is MadNes dan ook een belangrijk gebeuren in juli voor het Waddeneiland. Er komen ruim 5000 bezoekers op af.

Quote van Symen Verbruggen van de MadNes organisatie.