Amelander strandpaviljoen Sjoerd beste van de Waddeneilanden

Foto: © Ameland.nieuws.nl

AMELAND – Strandpaviljoen Sjoerd bij Nes op Ameland is donderdag tijdens de prijsuitreiking van de Strandverkiezing Nederland op Vlieland uitgeroepen tot beste paviljoen van de Waddeneilanden. Sjoerd op Ameland won in de categorie beste Paviljoens per provincie.

Het Amelander strandpaviljoen kreeg overigens niet de prijs voor het beste strandpaviljoen van Nederland. Die titel ging dit jaar naar Thalassa in Zandvoort en Ouddorp aan zee kreeg een prijs voor het schoonste strand van Nederland. Thalassa was onder alle paviljoens de grote winnaar van de dag.

Behalve de prijs voor het Beste Paviljoen van Nederland en Zuid-Holland, won Thalassa ook in de categorie Meest Duurzame Paviljoen van Nederland. De prijsuitreiking vond plaats bij ’t Badhuys op Vlieland, de winnaar van het Beste Strandpaviljoen van 2017.

Het juryrapport: Strandpaviljoen Sjoerd

De concurrentie op de Wadden is inmiddels moordend. De ondernemers op deze eilanden vernieuwen en verrassen voortdurend. Het winnende paviljoen van 2018 onderscheidt zich doordat het een prachtig duurzaam bedrijf is waar aan alle details aandacht is besteed. Van de stoere en sfeervolle inrichting tot de verzorgde en vernieuwende menukaart klopt alles op dit prachtige stuk strand.

Het publiek is minstens zo enthousiast als de jury: gezellig personeel, ook bij drukte is er voldoende aandacht voor de gasten en klopt alles op het bord. Van duurzaamheid tot een goede toegankelijkheid voor minder validen, belonen publiek en jury Sjoerd op Ameland met volle overtuiging met de prijs voor het Beste Paviljoen van de Wadden.

Over de strandverkiezingen

Dit jaar werden de Schoonste Strandverkiezingen voor het eerst gecombineerd met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen. Een logische keuze, omdat schoon steeds meer integraal onderdeel uitmaakt van de kwaliteit van de stranden en de paviljoens.

Deze verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland, in de samenwerking met de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.