Omrop Fryslân komt met kinderprogramma ’s ochtends vroeg

Foto: Omrop Fryslân

AMELAND – Omrop Fryslân zendt vanaf 1 juli ook voor de kinderen op Ameland ’s ochtends een nieuw kinderprogramma uit: ‘Sokkebalje’. Een programma voor kinderen van 2 tot en met 10 jaar. Sokkebalje is ‘s ochtends tussen 6.00 en 9.00 uur te zien.

Omrop Fryslân komt met het ochtendprogramma omdat uit onderzoek blijkt dat ouders met jonge kinderen behoefte hebben aan een kinderprogramma vroeg in de ochtend. In het onderzoek, dat gedaan is in opdracht van Omrop Fryslân SkoalTV, gaven de meeste ouders aan dat ze graag ’s ochtends een kinderprogramma op televisie willen hebben. Zo laat een respondent weten: ‘’‘s Ochtends vroeg is er vrij weinig op televisie voor mijn dochter. Maar juist dan hebben wij er wel behoefte aan.” Met het nieuwe dagelijkse programma speelt Omrop Fryslân daar op in.

Magazineprogramma van een uur Sokkebalje is een magazineprogramma met een verzameling van nieuwe en oude programma’s. Het gaat om programma’s zoals Tomke, Bear Boeloe, Wat tekenje ik, Kening Hert & Harry Hazze, WitWat en Skik. Sokkebalje is een programma van een uur. Die lengte is ook gekozen op basis van de wensen van ouders die uit het onderzoek naar voren komen. “’s Ochtends als mijn zoon wakker wordt, zet hij vaak de televisie aan. Hij kijkt dan ongeveer een uur televisie en daarna beginnen we rustig met de dag.’’

Alle kinderprogramma’s van Omrop Fryslân zijn ook online terug te vinden op Skoal.tv.

Omrop Fryslân