Muzikaal Bootwateren in Hollum trekt honderden bezoekers

HOLLUM – Muziek, cultuur en spektakel kregen de honderden bezoekers zaterdag voorgeschoteld tijdens het jaarlijkse evenement Muzikaal Bootwateren in het centrum van Hollum op Ameland.

Het sfeervolle muziekevenement trof het dit jaar uitstekend met het weer. De hele dag vertoonden dweilorkesten en shantykoren hun muzikale kunnen op de diverse podia en bij horecagelegenheden in het dorp. Een gezellige sfeer waar het publiek zichtbaar van genoot.

Ruim 500 artiesten afkomstig van het vaste land en van Ameland zelf deden mee met Muzikaal Bootwateren 2018. Naast muziek was er spraakmakend straattheater en waren er activiteiten voor de kinderen en konden mensen op de foto met de beroemde walvisvaarder Hidde Dirks Kat.

De bijgevoegde fotoserie geeft een leuke sfeerimpressie van het Amelander muziekevenement.

Video

Over Bootwateren

Muzikaal Bootwateren wordt sinds 2001 door een speciaal opgerichte stichting georganiseerd in Hollum. De naam ‘bootwateren’ vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie op zee. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij.

Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie met de paardenreddingboot het bootwateren nog altijd in stand gehouden. De aftrap van Muzikaal Bootwateren begon zaterdagochtend dan ook met de lancering van de Amelander Paardenreddingboot, die door paarden de Waddenzee ingetrokken werd.

Bootwateren