Expeditie Juttersgeluk maakt ook dit jaar het strand schoon

Foto: ameland.nieuws.nl

BUREN AAN ZEE – Expeditie Juttersgeluk bracht deze week een bezoek aan Ameland. Op het strand bij Buren werd samen met mensen (die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben) gezocht naar afval.

Expeditie Juttersgeluk ging afgelopen maandagmiddag met diverse mensen die een licht verstandelijke of psychische beperking hebben en mensen die langdurig thuis zitten zonder werk op zoek bij Buren aan Zee naar de mooie en minder mooie dingen van het strand.

Met name peuken zijn een probleem op stranden

Er werd veel plastic en peuken gevonden. Op de meeste Nederlandse toeristenstranden zijn sigaretten het meest gevonden afvalitem. De peuken zijn schadelijk voor het zeemilieu. Ook op Ameland werden er op het badstrand vele peuken gevonden.

Aan de deelnemers aan de expeditie werd maandag uitgelegd hoe je afval herkent en hoe je dat veilig kunt oprapen. Het gevonden afval werd door de jutters meegenomen en vervolgens afgevoerd, waardoor het strand bij Buren nu weer schoon is. Expeditie Juttersgeluk bracht dit jaar voor de 2e keer een bezoek aan Ameland en maakt samen met vrijwilligers ook in andere Nederlandse kustgemeenten de stranden schoon.

Deze jutter geniet na het schoonmaken van het strand bij Buren nog eventjes van het zonnetje.

Expeditie Juttersgeluk